BUY SMART

Consultanță pentru achiziția de bunuri de la societăți aflate sau nu în insolvență

DE CE BUY SMART?

Ai identificat un activ pe care dorești să-l achiziționezi, dar vrei să te asiguri că tranzacția nu prezintă riscuri pentru tine? Dispui de un capital pe care ai vrea să-l investești într-un business sau un bun, dar nu ai găsit încă ceva potrivit? Vrei să beneficiezi de cel mai bun tratament fiscal?

BUY SMART este soluția optimă pentru tine!

Fără risc

Vrei să te asiguri că tranzacțiile nu prezintă riscuri pentru tine.

Fără restricții și limitări

Serviciul BUY SMART te ajută să te ferești de pericolele care ar putea apărea, atât la momentul încheierii tranzacției dar și ulterior (restricții, limitări).

Soluția optimă

Dacă știi ce vrei, dar nu găsești ceea ce cauți, BUY SMART este soluția optimă pentru tine.

Cui se adresează?

BUY SMART a fost conceput pentru persoanele fizice sau juridice care:

 • doresc să achiziționeze bunuri de la societăți aflate în procedură de insolvență/reorganizare judiciară/faliment sau în alte proceduri execuționale.
 • doresc să achiziționeze anumite bunuri identificate, de la societăți care nu se află în procedură de insolvență/reorganizare judiciară/faliment sau în alte proceduri execuționale.
 • doresc să identifice bunuri sau business-uri în care să investească.
 • doresc să-și simplifice procedurile de negociere și tranzacție aflate în derulare.
 • doresc să preia bunuri în contul creanțelor pe care le dețin, în cadrul unor proceduri execuționale.
 • doresc să cumpere creanțe față de societăți aflate sau nu în procedura insolvenței.

De ce BUY SMART?

 • Pentru că TU nu închei zilnic tranzacții, însă NOI da! Facem asta de peste 15 ani și suntem dispuși să punem experiența noastră în slujba ta.
 • Pentru că ai nevoie de acces la o bază de date astfel încât să îți plasezi investiția în mod optim.
 • Pentru că ai nevoie de un bagaj de cunoștințe pluridisciplinare astfel încât investiția ta să fie una cât mai sigură.

Serviciile noastre sunt pentru tine dacă:

 • vrei să fii 100% sigur că ai făcut toate demersurile necesare pentru realizarea unor tranzacții sigure.
 • vrei să te asiguri că nu îți vei bloca banii în tranzacții puse sub semnul întrebării.
 • vrei să iei decizii pe baza celor mai bune informații.
 • vrei să fii cu un pas înaintea celorlalți.

De ce ai nevoie de serviciile noastre?

 • ai capitalul necesar și ai nevoie de consiliere pentru a-l investi în mod optim.
 • te temi să cumperi de la societăți aflate în faliment, sau care sunt executate silit.
 • procedura de a prelua un bun în contul creanței, sau de a cumpăra o creanță pare mult prea anevoioasă.
 • negocierile pe care le porți pentru încheierea unei tranzacții au ajuns într-un impas ce pare a fi de nedepășit, iar în tot acest timp banii tăi sunt blocați.
 • știi ce vrei, dar nu găsești ceea ce cauți.

Cum te ajutăm noi?

 • identificăm bunul/business-ul/creanța ce corespunde exigențelor tale.
 • verificăm actele de proprietate ale vânzătorului tău, începând cu titlul originar și până în prezent, pentru a identifica eventuale vicii.
 • analizăm situația juridică a bunurilor pe care vrei să le cumperi, în vederea determinării eventualelor ipoteci/sarcini precum și pentru a verifica existența oricăror impedimente și/sau inconveniențe la vânzare.
 • stabilim valoarea justă a tranzacției.
 • îți oferim consultanță pentru negociere.
 • determinăm cel mai avantajos tratament fiscal la transferul dreptului de proprietate.
 • verificăm existența tuturor aprobărilor/avizelor/autorizațiilor necesare pentru vânzare.
 • verificăm clauzele actului de vânzare ce urmează a fi încheiat și îți oferim remediile potrivite.
 • urmărim îndeplinirea tuturor formalităților necesare pentru încheierea valabilă a tranzacției, dar și pentru opozabilitatea acesteia față de terți.

Ce spun clienții despre serviciul Buy Smart

Marius Olarnic, director comercial Trutzi SRL, cumpărător de la o societate în procedură

​Doresc să vă împărtășesc câteva impresii, acum că am incheiat o afacere cu firma dumneavoastră, este prima și sperăm că nu și ultima. De ce spun: „că sperăm că nu și ultima”, fiindcă am fost tratați cu respect, cu profesionalism și cu punctualitate, aceste lucruri le cautăm noi la o firmă. În prezent suntem interesați de noi terenuri și spatii în care să ne desfasurăm activitatea și acum, după această primă experiență, ne-ați oferit încredere, sprijin și spunem noi că pentru următoarele colaborări ne va fi mult mai ușor. Vă mulțumesc dumneavoastră, cât și întregii echipe, întrucât toți au fost implicați și ne-au sprijinit în a ne îndeplini obiectivele momentului. Vă doresc succes în activitatea dumneavoastră și sper într-o colaboarare cât mai apropiată.

Mihai Petria, cumpărător de la o societate în procedură

Am fost impresionat de amabilitatea echipei de lucru din cadrul Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L.. Echipa a dat dovadă de amabilitate și diponibilitate la toate apelurile făcute de mine, au răspuns prompt, m-au învățat, m-au îndrumat pentru toți pașii ce trebuia să-i fac pentru a mă înscrie la licitație, documentele necesare pentru participare, plăți ce trebuiau efectuate și îndrumarea la participarea efectivă la licitație. După adjudecare, am fost îndrumat continuu până la finalizarea întocmirii documentelor pentru terenul ce l-am cumpărat, făcând puține drumuri și folosind timpul eficient. Efectiv am fost încântat de modul de lucru al echipei Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. Echipa de management a unei companii este de cele mai multe ori factorul de diferenţiere dintre succesul şi insuccesul companiei. De aceea este nevoie de o echipă unită, care funcţionează performant, indiferent de schimbările din companie sau din exteriorul acesteia.

Întrebări Frecvente

De ce să apelez la serviciul BUY SMART când aş putea să mă folosesc de compartimentul juridic intern? Compartimentul juridic intern sau avocaţii cu care colaborezi în mod uzual pot fi foarte buni, însă este puțin probabil să se întâlnească în mod frecvent cu o problematică atât de complexă precum achiziționarea de bunuri sau pachete de bunuri, transferuri complete de afacere, preluarea de creanțe sau de bunuri în contul creanțelor, mai ales în condițiile în care astfel de tranzacții s-ar încheia în proceduri speciale execuționale. Serviciul BUY SMART poate fi complementar consultanței pe care ți-o oferă juriștii cu care obișnuiești să colaborezi. 

Cum stabiliți valoarea justă a obiectului tranzacției? Apelăm la colaboratorii noștri specializați în evaluarea bunurilor, analizăm toate documentele care ne vor fi puse la dispoziție, facem inspecție în teren acolo unde este cazul, estimăm gradul de recuperare în situația creanțelor sau a pachetelor de creanțe, prospectăm piața, astfel încât să putem emite opinii documentate cu privire la valoarea reală a tranzacției. 

De ce să aleg BUY SMART în loc să apelez la o agenție imobiliară? O agenție imobiliară îți poate propune doar niște oferte, însă nu îți poate oferi și consultanța necesară încheierii valabile a tranzacției. Mai mult, în situația în care cel de la care vrei să cumperi se află într-o procedură execuțională, experiența pe care noi o avem în acest domeniu îți poate fi de un real folos. În plus, noi îți putem oferi o gamă mai variată de bunuri: mobile, afaceri, creanțe. 

De ce este important să stabilesc de la bun început în mod corect tratamentul fiscal? Pentru că determinarea corectă a costurilor indirecte ale tranzacției poate avea ca efect diminuarea prețului acesteia chiar și cu un sfert din valoarea ei. 

Pentru cine NU este serviciul BUY SMART?

 • Pentru cei dispuși să-și asume riscuri.

 • Pentru cei cărora nu le pasă de soarta banilor investiți.

 • Pentru cei care sunt dispuși să dea mai mult decât face.

 • Pentru cei care cred că se pricep la toate.

Dacă eşti SMART ştii că ai nevoie de Buy Smart! Contactează-ne!

  Sunt de acord cu utilizarea de către MRL, a datelor cu caracter personal transmise în formularul de contact, precum și cu alte date ulterioare necesare în legatură cu solicitarea mea