PILOT DE INSOLVENȚĂ

Noi conducem pentru tine
Servicii de administrare/lichidare judiciară a celor care îți datorează bani

De ce pilot de insolvență

Ai o creanță de recuperat și cauți soluția optimă, dar nu știi exact ce să faci și cui să te adresezi? Chiar dacă ai ști, nu ai avea timp să te ocupi de treaba asta? Din postura de administrator judiciar/lichidator judiciar noi putem fi „pilotul” care să conducă procedura insolvenței debitorului tău!

Procedura de insolvență

Conducem procedura de insolvență a debitorului tău pentru ca tu să îți recuperezi banii.

Soluții pentru tine

Avem soluții pentru a te ajuta să eviți stresul, timpul pierdut și riscurile ce pot apărea încercând să rezolvi singur problemele.

Transparența și previzibilitate

Luăm măsurile necesare astfel încât totul să se desfașoare în condiții de legalitate, transparență și previzibilitate.

Cui se adresează?

 • Societăților care au bani de recuperat de la persoane juridice aflate în dificultate financiară.
 • Persoanelor fizice care au bani de recuperat de la persoane juridice aflate în dificultate financiară.
 • Instituțiilor de credit, de stat sau de orice altă natură, cu capital român sau străin, care au bani de recuperat de la persoane juridice aflate în dificultate financiară.

De ce Pilot de Insolvență?

 • Ai de recuperat niște bani iar debitorul tău se confruntă cu probleme financiare?
 • Deschiderea procesului de insolvență a debitorului tău pare a fi calea prin care îți poți recupera banii?
 • Ai vrea ca procedura de insolvență a debitorului tău să fie gestionată de specialiști cu experiență?

Ai un cuvânt de spus în această privință, așa că acționează până nu e prea târziu!

Serviciile noastre sunt pentru tine dacă:

 • vrei să îți recuperezi banii de la debitorul tău într-un timp scurt și fără riscuri.
 • debitorul tău a intrat în incapacitate de plată iar deschiderea insolvenței împotriva sa este o chestiune de timp.
 • te-ai săturat să avansezi sume către executorii judecătorești.
 • debitorul tău a încheiat acte juridice prin care și-a pus la adăpost bunurile și te simți înșelat.
 • ai un partener de afaceri care trece printr-o perioadă financiară dificilă și dorești să-l sprijini în găsirea unor soluții reciproc avantajoase.
 • managementul defectuos al debitorului tău te afectează și ai vrea ca un profesionist să îl supravegheze și să-l îndrume.

De ce să ne alegi pe noi?

Pentru că suntem pregătiți să luăm toate măsurile pentru că insolvența debitorului tău să se desfășoare în condiții de legalitate, transparență și previzibilitate. Astfel, experiența noastră se transpune într-o mână fermă la manșa insolvenței debitorului tău. Odată formulată cererea de deschidere a procedurii și numit un practician profesionist care să se bucure de încrederea ta, nu trebuie să mai întreprinzi niciun demers paralel; ne vom ocupa noi de restul, în cadrul procedurii insolvenței, unde vom prelua conducerea debitorului tău sau supravegherea activității sale.

[rev_slider alias=”renaissance” /]

Cum te ajutăm noi?

  • te consiliem în redactarea cererii de deschidere a procedurii și depunerea tuturor actelor necesare.
  • odată desemnați administrator judiciar facem RMN-ul afacerii debitorului tău (Raportul Macro-Nano): determinarea în detaliu, a cauzelor care au generat insolvența, pornind de la cele mai serioase până la cele mai puțin semnificative.
  • preluăm conducerea debitorului tău.
  • îți propunem varianta optimă pentru recuperarea creanței tale care poate fi reorganizarea judiciară sau falimentul.
  • dacă debitorul tău nu dispune de lichidități, îți oferim alternative: 
  • Dare în plată: identificăm partea funcțională a unui activ, o evaluăm și îți propunem ca în locul datoriei să devii proprietarul unei părți din afacerea debitorului tău.
  • Debt for equity swap – afacerea debitorului tău are potențial, tu dispui de idei și capital pentru a o relansa? Poate nu știi, dar creanța ta poate să-ți ofere mai mult decât valoarea ei nominală. Prin transformarea datoriilor în capital social poți deveni proprietarul unei părți din afacerea debitorului tău.
  • analizăm activitatea debitorului tău în perioada anterioară deschiderii procedurii și în cazul în care identificăm acte care au fost încheiate în frauda ta, facem demersuri pentru anularea acestora.
  • dacă există indicii că debitorul tău se face vinovat pentru starea în care a ajuns societatea, vom face toate demersurile astfel încât prejudiciul să fie suportat din buzunarul propriu.
  • avem baze de date cu mii de clienți din toate domeniile astfel încât procedura de valorificare va avea din start un avans considerabil.

De ce ai nevoie de serviciile noastre?

 • este riscant să lași insolvența debitorului tău la voia întâmplării.
 • banii pe care ți-i datorează debitorul tău te pot ajuta să îți dezvolți proiectele actuale sau să demarezi proiecte noi.
 • pentru că debitorul tău ar trebui să ia anumite măsuri și nu le ia, cauzându-ți astfel prejudicii.
 • costurile pe care ar trebui să le suporți din buzunarul tău sunt aproape inexistente.

Ce spun clienții despre serviciul Pilot de Insolvență

​Mocanu și Asociații Iași

Am avut parte de o colaborare foarte eficientă cu reprezentanți MRL, în cadrul dosarelor de insolvență gestionate de aceștia în zona Moldovei (Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui). În calitate de reprezentant al creditorilor, am obținut cu ușurință informațiile și documentele solicitate, reușind astfel să protejăm în timp real interesele clienților și să supraveghem îndeaproape desfășurarea evenimentelor importante pentru noi. Am rămas plăcut impresionată de profesionalismul, entuziasmul și flexibilitatea ce caracterizează modul de lucru al echipei MRL, într-o procedură care deseori poate părea greoaie sau formalistă. Recomand cu încredere serviciile MRL, pentru sprijinul acordat în egală măsură tuturor părților implicate în cauză. ~ Helga Fenea, avocat, reprezentant creditori

Laurențiu LĂCRARU​​​, Casa de Avocatură MOLDOVAN * LĂCRARU * MANOLE Piatra Neamț

Colaborarea pe care o am cu M.R.L. încă din anul 2013 a fost una de bun augur, caracterizată în principal de promptitudine și disponibilitate. În toată această perioadă colaborarea noastră a fost bazată pe profesionalism și respect reciproc. M.R.L., prin oamenii cu care am avut contact, a pus accentul pe comunicare și rezolvarea în mod constructiv a problemelor inerente. Recomand serviciile M.R.L.

Istek Atalay / administrator special Istech Company SRL

Toni Tudose​,  Cabinet de Avocat „TUDOSE ANTONEL”

Anii de colaborare ce îi avem cu MRL, la nivel național, se pot rezuma la următoarele: Profesioniști, transparenți, mereu o soluție la îndemână și prompți în tot ceea ce fac.

Întrebări Frecvente

Puteți face ceva în privința bunurilor vândute fraudulos de debitor? Da. Legea insolvenței ne scutește de taxa de timbru pentru introducerea unei acțiuni în anularea transferurilor făcute în mod fraudulos de către debitor, astfel încât bunurile sau contravaloarea bunurilor înstrăinate să poată fi readuse în patrimoniul debitorului. 

În cazul anulării unor vânzări frauduloase trebuie restituiți banii? În cazul în care se va dovedi că toate părțile implicate în vânzare au lucrat în dauna ta, în mod cert nu li se va restitui nicio sumă înainte ca tu să-ți încasezi banii. 

Ce este darea în plată și cum mă ajută? Darea în plată presupune identificarea unui activ de interes, evaluarea acestuia și preluarea sa în contul datoriei, astfel încât să devii proprietarul unei părți din afacerea debitorului tău. 

De ce aș opta pentru insolvență în locul executării silite? Costurile sunt mai mici, deschiderea procedurii se notează în toate registrele de publicitate (ONRC, OCPI, AEGRM ș.a.) automat și gratuit pentru tine, debitorul poate fi constrâns să ia unele măsuri pe care în mod uzual nu le-ar adopta, administratorul judiciar poate să introducă unele acțiuni judiciare în locul debitorului tău, toate aceste pârghii pe care insolvența le pune la dispoziția ta sporindu-ți considerabil șansele de recuperare a creanței. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care ți le oferă procedura insolvenței. Hai să ți le prezentăm pe restul.

Cât mă costă? Absolut nimic! Potrivit legii insolvenței, cheltuielile de procedură sunt suportate din averea celui care îți datorează bani. 

Pentru cine NU este serviciul Pilot de Insolvenţă?

 • nu accepți schimbarea ca pe un lucru natural și crezi că ce a funcționat ieri va fi valabil și mâine.

 • vezi cauza declinului doar ca fiind externă și gândești că nu stă în puterea ta să îndrepți lucrurile.

 • dacă tu crezi că știi mai bine cum să conduci o procedură de insolvență, atunci nu îți recomandăm să apelezi la serviciile noastre.

​Potențialul afacerii tale este gata să fie dezlănțuit!
Hai să stabilim detaliile renașterii afacerii tale și să ne apucăm de treabă!

Hai să prelungim cât mai mult etapa prosperă a afacerii tale!

  Sunt de acord cu utilizarea de către MRL, a datelor cu caracter personal transmise în formularul de contact, precum și cu alte date ulterioare necesare în legatură cu solicitarea mea