DE CE GHIDUL INSOLVENȚEI

Eşti în insolvenţă/reorganizare judiciară/faliment şi nu înţelegi procesul prin care trece societatea ta? Ai vrea să reacționezi dar nu știi cum o poți face? Putem fi ghidul insolvenței tale. Așa că, lasă-ne pe noi să îți RECONFIGURĂM TRASEUL!

Te ajutăm să înţelegi toate etapele

Parteneriatul cu noi te va ajuta să înțelegi ce ai de făcut, să anticipezi etapele care urmează și să acționezi prompt și eficient.

Iţi arătăm cum să scapi de datorii

Îți aratăm cum să păstrezi o parte din afacere, să scapi de datorii şi să reacţionezi la momentul potrivit.

Te invăţăm să iei cele mai bune decizii

Te învăţăm să iei cele mai bune decizii, să te implici în mod activ în procedura care ți se aplică, să menții controlul afacerii tale, să te aperi atunci când ești acuzat pe nedrept.

Cui se adresează?

 • Societăților aflate în procedură de insolvență/reorganizare judiciară/faliment.
 • Societăților împotriva cărora au fost formulate una sau mai multe cereri de deschidere a procedurii de insolvență.
 • Societăților care au intrat accidental în procedură de insolvență.
 • Societăților aflate în procedura de mandat ad-hoc sau concordat preventiv.

De ce Ghidul insolvenței tale?

Pentru că vrei să iei cele mai bune decizii și să te implici în mod activ în procedura care ți se aplică, dar nu deții cunoștințele necesare, astfel încât ai nevoie de specialiști de top care să te ghideze către succes cu G.P.S.-ul potrivit.

Ghidul insolvenței tale este pentru tine dacă:

 • ai ajuns în insolvenţă şi nu înţelegi cum este posibil aşa ceva.
 • pentru o sumă derizorie raportată la valoarea societăţii ai ajuns în insolvenţă.
 • te-ai trezit cu un străin care vrea să îți conducă societatea în locul tău.
 • nu mai ai nicio putere, nu mai poți să faci plăți, chiar ți-a fost ridicat dreptul de administrare.
 • ți se cer documente despre care nici măcar nu știai că există.

De ce ai nevoie de Ghidul insolvenței tale?

 • pentru a nu-ți scăpa nimic din procedura insolvenței care ți se aplică.
 • pentru sprijin în redactarea propriei variante de Plan de reorganizare.
 • pentru a ajunge la un numitor comun cu administratorul judiciar/lichidatorul judiciar care gestionează insolvența afacerii tale.
 • pentru a-ți asigura un loc la masa negocierilor cu creditorii.
 • îți place să fii informat și pregătit să acționezi prompt, astfel încât nimic să nu te ia prin surprindere.
 • vrei să înțelegi ce ai de făcut nu doar să ți se dicteze.
 • vrei să îți exerciți drepturile procesuale într-un mod optim.
 • vrei ca opiniile tale să fie luate în considerare, dar nu găsești calea potrivită pentru a face acest lucru.
 • vrei să poți discuta cu ceilalți participanți la procedură „pe limba lor”.

Cum te ajută Ghidul insolvenței tale?

 • te ajutăm să îți recuperezi creanțele într-un timp scurt și cu eforturi minime din partea ta.
 • canalizăm incidența cazurilor de nulitate a vânzărilor tale și elaborăm propuneri pentru eliminarea acestor vulnerabilități.
 • identificăm elementele cu potențial risc din perspectiva incidenței articolului – Legea 85/2014 atragerea răspunderii organelor de conducere.
 • îți oferim consultanță pentru întocmirea actelor de procedură specifice societăților debitoare în cadrul procedurii prevăzute de Legea 85/2014.
 • îți furnizăm „chei de verificare” și alte instrumente care să te ajute să înțelegi procedura care ți se aplică, ce măsuri poți lua tu, care sunt etapele ulterioare care se previzionează, cum poți preîntâmpina anumite efecte nefaste, etc..
 • te ghidăm către un nou început – fresh start (înființare noi companii … ).

Insolvența accident!

Dacă te numeri printre cei pentru care insolvenţa a apărut în urma unui concurs de împrejurări, fără însă ca societatea să se afle într-o stare de insolvenţă în înţelesul Legii nr. 85/2014, echipa noastră vă poate consilia/ajuta ca într-un timp scurt şi fără a trece prin etapele specifice Legii, să ieşi din procedură, fără ca activitatea societăţii să fie perturbată şi fără a fi necesară etapa laborioasă a întocmirii şi aprobării unui plan de reorganizare.

Ce spun clienții despre Ghidul de Insolvență

Arsinte Răducu– Grigore, administrator special SC BARNAR GRUP S.R.L.

Management Reorganizare Lichidare Iași este compania pe care m-am bazat cu încredere și care mi-a oferit soluții ori de câte ori a fost nevoie și pe care cu siguranță o voi recomanda altor parteneri ce au nevoie de serviciile pe care MRL le oferă.

Călin Valentin, administrator special la Societatea Comercială pentru Lucrări de Drumuri și Poduri S.A. Iași

O echipă dinamică, specialiști în domeniu, responsabili pentru fiecare decizie care se adjudecă după analize aprofundate de ambele părți, în sensul recuperării până și a imposibilului. Este echipa Management, Reorganizare, Lichidare SPRL, care a lucrat la salvarea de la faliment a unei societăți, comunicativă, prompt în luarea de decizii, analize economice pertinente atât în desfășurarea activității economice, cât și în derularea procedurilor de recuperare creanțe. Evaluări și proceduri juridice specifice, în domeniul reorganizării cât și lichidării activelor neperformante. Aceasta este echipa cu care am colaborat, o recomand cu mare plăcere.

Măgureanu Petru, administrator special S.C. Chilia S.R.L

Colaborarea cu MRL a debutat din anul 2012. De la început am beneficiat de consultanță și sprijin pentru a înțelege procedura care mi se aplică. Apreciez suportul și implicarea de care a dat dovadă MRL în toată această perioadă. Recomand MRL.

Întrebări Frecvente

Ce am de câștigat dacă apelez la Ghidul insolvenței? Vei câștiga un aliat de nădejde. Atunci când nu deții informații suficiente într-un anumit domeniu șansa de a lua o decizie greșită crește. Cu sprijinul unor specialiști poți preîntâmpina orice risc, prin consultări susținute și acțiuni prompte și inspirate. Măsurile pe care ți le vom propune vor fi și implementate sub atenta noastră îndrumare și nu numai, în cadrul acestui serviciu ai posibilitatea de a opta inclusiv pentru redactarea tuturor actelor specifice procedurii. Astfel, parteneriatul cu noi nu se va limita doar la sfaturi și strângeri de mână ci vom lupta cot la cot cu tine.

Ghidul insolvenței tale are caracter de serviciu permanent sau se acordă doar în situații izolate? Depinde doar de tine. Tu alegi dacă dorești să îți fim partener de călătorie și să te însoțim pe tot parcursul procesului pe bază de abonament  sau dacă ai nevoie de ajutorul nostru numai pentru a depăși un hop.

Care sunt riscurile? Nici unul! Noi vom analiza situația în care te afli, îți vom prezenta toate opțiunile pe care le ai, îți vom recomanda varianta optimă, dar TU ești cel care decide.​​​​​

Cât mă costă? În funcție de dimensiunea afacerii tale și de complexitatea problemelor cu care te confrunți vom stabili împreună cuantumul costurilor precum și o modalitate de plată adaptată nevoilor tale. 

Pentru cine NU este G.P.S. – Ghidul insolvenței tale?

 • pentru cei care nu au cei 7 ani de acasă.

 • pentru cei care nu vor să fie ajutați.

 • pentru cei care cred că le știu pe toate.

 • pentru cei dispuși să suporte datoriile societății din buzunarul propriu.

 • pentru cei care se mulțumesc să adopte soluții pripite și de ultim moment în locul unor strategii gândite de specialiști și testate de-a lungul timpului.

Ia atitudine!

  Sunt de acord cu utilizarea de către MRL, a datelor cu caracter personal transmise în formularul de contact, precum și cu alte date ulterioare necesare în legatură cu solicitarea mea