În această lume a insolvenței pentru care mulți prevăd un final nefericit, există și speranță.Într-un act normativ, adoptat de Guvernul României, respectiv Ordonanța nr. 6/2019 este inclus un mecanism special de esalonare la plata si o scutire de datorii in privinta unor dobanzi si penalitati ale obligatiilor fiscale restante la final de 2018. Potrivit  art. 23 alin. 1 din acesta Ordonanta debitorii – persoane juridice, persoane fizice sau entitati fara personalitate juridica – care la data de 31 decembrie 2018 inclusiv au obligatii bugetare principale restante administrate de organul fiscal central sub un milion lei, pot beneficia de facilitatile fiscale prevazute de OG 6/2019.

De prevederile acestei Ordonante 6/2019 a beneficiat si societatea S.C. R.C. S.R.L., societate aflată în procedura de reorganizare, care s-a confruntat cu momente dificile, dar sub atenta supraveghere a administratorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., societatea a reușit să se redreseze.

În urma procedurii de aplicare a mecanismului de restructurare a obligațiilor restante la 31 decembrie 2018, pentru S.C. R.C. SRL a fost emisa Decizia de anulare a obligatiilor de plata accesorii. Acestă situație a favorizat respectarea tuturor obligațiilor asumate prin Planul de reorganizare al societății confirmat de judecătorul sindic.

Deci, se poate sa te redresezi si sa beneficiezi de scutirile fiscale în vigoare chiar dacă ești în insolvență!