După mai multe litigii care s-au purtat între societatea CET Iași S.A. (aflată în faliment) și Municipiul Iași, instanțele de judecată au decis în mod definitiv că societatea CET Iași S.A. rămâne valabil înființată, iar cele două termocentrale au devenit proprietatea societății încă de la înființare. Toate demersurile pe care lichidatorul judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. le-a făcut au vizat respectarea unui principiul fundamental de drept, și anume cel al stabilității și securității circuitului civil.

Cu toate acestea, după ce vom primi Decizia pronunțată de Curtea de Apel Iași și înainte de a trece la alte etape procedurale, vom iniția o discuție cu reprezentanții Primăriei Iași, în speranța că vom găsi deschidere spre dialog și că, în urma eventualelor negocieri, se va ajunge la o soluție amiabilă care să permită ca cele două termocentrale să asigure în continuare încălzirea pe raza Municipiului Iași.

În cazul în care negocierile vor eșua, legea insolvenței își va urma cursul firesc.

Ținem să asigurăm populația municipiului Iași că vom face tot posibilul astfel încât să nu se intervină asupra sistemului centralizat de încălzire.


Cu respect,
Corneliu Mititelu
Asociat coordonator al Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L.